Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Ra

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Ra is een prachtige valkparkiet die gevonden is in Leeuwarden. Verschillende mensen zijn wezen kijken of het om hun vermiste vogel ging maar helaas zat het baasje van Ra er niet tussen.

Vandaar dat hij/zij nu op zoek is naar een nieuw huisje. Het liefst een huisje met een maatje, want alleen is maar eenzaam. En valkparkieten zijn echte groepsdieren. We plaatsen Ra daarom alleen als u al meerdere vogels hebt waar deze bij kan. Een grote volière is wel een must, nu kan hij/zij de vleugels niet strekken en dat is niet leuk.

Valkparkieten zijn leuke gezelschapsvogels en slimme dieren. Ze vereisen wel wat zorg en kennis. Op de website van het LICG (www.licg.nl/vogels/valkparkiet/) kunt u al een heleboel informatie vinden over het houden van deze dieren: 

Daarnaast hebben we ook nog een trio vogels zitten, die ook op zoek zijn naar een grote volière. Meer informatie over dit trio staat op onze site.

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda