Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Qor

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week is dat Qor, een heel vrolijke, aanhankelijke kruising Whippet.

Vanuit een andere dierenopvang zijn er afgelopen week vier erg leuke honden bij ons binnengekomen. Een van deze honden is Qor, een vrolijke spring in ’t veld. Over zijn achtergrond kunnen we helaas niet zoveel zeggen omdat hij gevonden is. Wel weten we dat Qor enorm vriendelijk naar mensen is en het erg leuk vindt om samen een wandeling te maken. Wandelingen zullen alleen wel altijd aangelijnd moeten gebeuren, dit omdat hij niet goed luistert als hij losloopt en dergelijke honden niet los mogen lopen.

Qor heeft een tijd gezworven en was moeilijk te pakken te krijgen. Hij is megasnel en we denken dan ook dat als hij de kans krijgt hij zijn ontsnappingsmoves laat zien. Een afgesloten tuin is voor hem dan wel erg welkom, dan kan hij hier lekker in rondrennen en vrij spelen.

We verwachten dat Qor minder goed overweg kan met kleine dieren en/of katten, met kinderen zal Qor waarschijnlijk wel overweg kunnen. Verder zal Qor in de meeste huishoudens een leuke aanwinst zijn, zoals de meeste windhonden is hij erg aanhankelijk en vrolijk maar in huis wel vrij rustig. Lange wandelingen of stukjes rustig naast de fiets zijn voor Qor mooie activiteiten, energie heeft hij genoeg!
We denken dat Qor ongeveer 1 jaar oud is. Voor de echte windhondenliefhebber zal Qor een erg leuke, onweerstaanbare hond zijn hopen we!

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda