Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Pebbles en Indy

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week nog een keer aandacht voor Pebbles en Indy.

Ze hebben al eerder in deze rubriek gestaan, maar zitten nog steeds in de Wissel. Pebbles en Indy vormen een leuk Jack Russel duo! Het zijn beide meisjes, Pebbles is inmiddels al 15 en Indy (de ruwhaar) is nu 8 jaar oud. Er is afstand van ze gedaan, en daarom zoeken ze nu via ons naar een gouden mandje. Het liefst een mandje voor twee natuurlijk!

Het zijn vrolijke meiden. Altijd in voor een wandeling of een knuffelsessie. Ze zijn totaal niet afwachtend en eigenlijk echte allemansvrienden. Ze zouden bij veel mensen terecht kunnen. Hier lijken ze ook niet veeleisend. Een lekker zacht en warm mandje, veel knuffels, fijne uitlaatrondjes en een bakje voer, en de dames zijn tevreden.

Aan de lijn zijn ze erg braaf. Ze lopen netjes mee, en ook nog heel actief. De oude Pebbles lijkt soms zelfs wel actiever dan Indy! Ze kunnen nog heerlijk een paar keer per dag op stap. Loslaten is niet zo’n goed idee. Vooral Pebbles is wat (oostindisch) doof en eigenwijs, en kan daardoor geheel haar eigen plan trekken.

Grote honden zijn wat indrukwekkend voor ze. Indy wil dan nog wel eens blaffen naar vreemde honden. Pebbles gaat ze liever uit de weg. Kleinere hondjes zijn minder spannend. Na een beleefde kennismaking kan dat prima gaan. We weten niet of ze bij katten kunnen. Indy heeft nog een behoorlijk jachtinstinct en wanneer die achter vogels aan gaat ben je haar kwijt. Mogelijk dat een kat voor haar ook dit gedrag triggert.

We weten niet of ze echt goed alleen thuis kunnen zijn. Bij hun vorige baasje waren ze eigenlijk nooit alleen en gingen ze overal mee naar toe. Hier in de opvang zien we wel heel brave hondjes die heerlijk gaan liggen slapen in hun mandje wanneer we ze even alleen laten. Vooral Pebbles heeft wat meer behoefte aan rust en slaapjes, maar dat mag ook op die leeftijd.

Deze twee leukerds zijn al jaren samen en kunnen ook goed met elkaar overweg, al liggen ze eigenlijk nooit in hetzelfde mandje of tegen elkaar aan. We gaan dan ook in eerste instantie proberen om ze samen te herplaatsen.

Pebbles en Indy zijn bij ons helemaal nagekeken en naar de dierenarts geweest voor hun gebitjes, die zijn nu helemaal netjes en bijgewerkt. Bij Pebbles zijn ook een wratje en vetbult weggehaald. Ze zijn er klaar voor om te verhuizen naar een permanent plekje.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda