Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Paco

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Paco, een erg leuke herderreu.

Paco is een knappe herder reu van ongeveer 5 jaar oud. Hij komt oorspronkelijk uit een werklijn en is zeer trainbaar. Deze mooie en lieve hond zoekt nu naar iemand die hem een taak kan geven en een fijn huis waar hij kan genieten van een prachtig leventje.
Paco is een grote, indrukwekkende reu, maar hij is makkelijk en vriendelijk; een open en relaxte hond die overal voor in is. Zonder daarbij hysterisch druk of overdreven intens te zijn, wat wel eens kan in een werklijn herder die in een nieuwe situatie zit.

Paco is gek op voer en dat is mooi te gebruiken. Je hebt meteen zijn aandacht! En dan zie je hoe trainbaar hij is. Hij wil graag iets voor je doen en leert snel als je hem beloont voor het juiste gedrag. We denken dat deze jongen nog ontzettend veel kan leren, en het ook hartstikke leuk vindt om te leren. Dat zit echt in zijn genen!

Met wandelen is hij erg braaf, hij trekt niet veel en reageert eigenlijk nergens op. Hij loopt lekker mee en is gek op snuffelen en speuren. Met een beetje oefenen kan hij waarschijnlijk ook prima naast de fiets. Wacht daar nog wel even mee, momenteel is hij nog wat te mager en mag hij eerst nog een beetje aankomen. 

Van Paco zijn achtergrond weten we alleen dat hij niet gehouden werd als huishond maar als fokhond. We denken dat hij vooral in kennels en dergelijke gezeten heeft. Belangrijk: Paco mag niet meer als fokhond worden ingezet! We zoeken echt een huis voor hem waar hij een fijn, normaal hondenleven mag leven.

Heeft u de ruimte voor deze grote jongen en werkt/traint u graag met herders? Dan is Paco de hond voor u. Hij is echt een heel lieve en leuke hond die waarschijnlijk uw beste maatje zal worden. Hij houdt van aandacht en knuffelt graag met je. Hij verdient het om nu eens mee te maken hoe fijn het is als er echt van je gehouden wordt.

Kernwoorden van Paco zijn:

  • lief en aanhankelijk
  • trouw
  • zeer trainbaar
  • rustig en kalm
  • onbekend hoe hij in huis is
  • braaf en netjes met wandelen
  • perfect voor de herderliefhebber

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda