Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Olivier

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Maak kennis met Olivier, onze kleine felgekleurde papegaai, oftewel de regenbooglori (Trichoglossus moluccanus). Of Olivier een man of een vrouw is, is bij ons niet bekend. Wel weten we dat hij/zij staat te popelen om te verhuizen naar zijn nieuwe stekje.

Voor Olivier zoeken we een huisje bij een echte kenner en liefhebber van de soort, die een ruime volière ter beschikking heeft met minstens één soortgenootje. Papegaaien zijn namelijk echte groepsdieren! De volière moet groot genoeg zijn dat Olivier lekker rond kan wandelen en met gemak zijn vleugels kan strekken.

Olivier laat zich hier zien als een vrij sociale vogel. Hij is erg nieuwsgierig, pakt voedsel aan uit je hand en kan op momenten gezellig op je vinger komen zitten. Wel heeft hij regelmatig de neiging om aan je vinger te knagen, in de veronderstelling dat je wat lekkers voor hem hebt. Ook kan Olivier soms flink lawaai maken, daarom is een rijtjeshuis niet aan te raden.

Wie Olivier de tijd wil geven om een vertrouwensband met hem op te bouwen kan aan hem een erg leuk en gezellig huisgenootje hebben!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda