Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Olga en Puk

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Olga en Puk.

Olga en Puk zijn op straat opgegroeid en zijn het vertrouwen in mensen wat verloren. Toch zien we dat ze met geduld en aandacht langzaam opbloeien tot lieve sociale katten.

Voor deze kittens zijn we op zoek naar geduldige mensen die de kennis en/of ervaring hebben om dergelijke kittens te socialiseren. Ze vinden het allebei nog wat spannend, maar we zien wel dat ze steeds ietsje bijdraaien. Er zal dus nog wel wat tijd ingestoken moeten worden om hun vertrouwen te winnen. Gelukkig hebben deze katertjes nog wel een leeftijd waarop het goed mogelijk is om ze het vertrouwen in mensen aan te leren. Het kan echter wel zijn dat ze alleen naar de verzorgers en eventueel bekende mensen makkelijker worden en dat ze naar onbekende mensen altijd wat voorzichtig blijven. Voor deze kittens zou het zeker een pluspunt zijn als ze geplaatst worden bij een sociale jonge kat; anders zou een andere kat in de opvang ook een optie kunnen zijn.

We zien in de opvang dat ze het goed met elkaar kunnen vinden, het zou leuk zijn als ze samen gaan. Als u al een andere jonge kat heeft zou dit natuurlijk ook een goeie match kunnen zijn. Heeft u belangstelling in allebei of in een van de twee, neem dan gerust contact met ons op of kom langs!

Ze hebben allemaal hun beide kittenentingen gehad, zijn gechipt, ontwormd, ontvlooid en mogen op kosten van het asiel worden gecastreerd. De adoptiekosten voor de kittens bedragen 125 euro per kitten.

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen