Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Nina

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Nina is bij ons in de opvang is gekomen omdat ze in huis vrij pittig was. Ze is aan de ene kant lief, vooral naar de eigenaresse, maar kon vooral naar visite wel fel zijn.

Toen Nina net bij ons binnenkwam moest ze dan ook erg wennen aan de nieuwe mensen en de omgeving. Gelukkig gaat het nu al beter en geniet ze echt van aandacht. Ze ligt dan rollend op de vloer! Haar pittige kant blijft echter aanwezig, als je te lang doorgaat, ergens aait waar zij het niet prettig vindt of ze heeft geen zin om geaaid te worden, kan ze nog wel eens een tik geven. Gelukkig waarschuwt Nina normaal gesproken wel door te blazen, dus als haar grenzen gerespecteerd worden weet u op een gegeven moment goed wat u aan elkaar heeft.

Kinderen gaat Nina uit zichzelf uit de weg, ze doet ze niets, maar als ze haar lastigvallen (dit kan voor Nina alleen al aaien zijn) zal ze dit niet leuk vinden. We plaatsen haar daarom niet bij kinderen, ook andere dieren zijn om deze reden niet aan Nina besteed. Het beste zou het zijn als Nina op een rustig plekje terechtkomt, zonder al te veel gedoe. Nina zoekt bij voorkeur een nieuw baasje waar ze dagelijks lekker haar ommetje buiten kan maken, lekkere brokjes krijgt en af en toe een aaitje. Zoals u kunt lezen is Nina een leuke uitdaging voor de ervaren kattenbezitter!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. Dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. E-mails over dieren verwijzen we ook door naar ons telefoonnummer. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen