Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Minous

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Minous, een leuke poes maar wel met enig karakter.

Minous is een kat die wel van aandacht houdt, soms zelfs op schoot komt liggen, maar enigszins haar eigen plan trekt. Ze is dus niet altijd van het knuffelen en bepaalt liever zelf wanneer ze aandacht krijgt. Tot nu toe is Minous als binnenkat gehouden, maar volgens de eigenaresse wil ze waarschijnlijk wel graag naar buiten toe kunnen. Een omheinde tuin zou daarvoor misschien een goede oplossing zijn. Ze heeft bij haar vorige baasje met een andere kat samengewoond, maar echte vriendschap was dat helaas niet. vechten was het gelukkig niet, maar het gaf wel spanning onderling. Aan andere huisdieren is ze niet gewend. We zoeken voor Minous dan ook bij voorkeur een plekje zonder andere huisdieren. Ook kinderen zal Minous waarschijnlijk niet zo leuk vinden; zij is zelf ook wat te afstandelijk en pittig om voor kinderen echt leuk te zijn. Als iemand iets met haar doet waar ze het niet mee eens is kan ze namelijk wel duidelijk haar grens aangeven. Ook onbekende mensen kunnen haar niet direct aanhalen, dan kan ze soms uithalen. In een wat rustiger huishouden waar Minous gewoon de ruimte krijgt om zichzelf te zijn zal ze een erg leuke aanwinst zijn. Ondanks haar leeftijd, Minous is ongeveer 10 jaar oud, is ze nog erg speels. Verder is ze wel vrij rustig.


Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda