Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Mickey

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Mickey, een lieve senior.

Dit is onze lieve Mickey. Hij is bij ons terecht gekomen nadat zijn eigenaar is overleden. Heel triest, en een grote verandering voor Mickey. Hij is niet de jongste meer, en heeft het wat moeilijk met zijn verblijf in de opvang. Daarom  hopen we dat deze lieve senior 
snel een fijn pensioen kan vinden!

Mickey is een Cairn Terriër op leeftijd, mogelijk ergens tussen de 10 en 12 jaar oud. Hij is een ontzettend lief en vriendelijk hondje dat echt valt onder het kopje ‘allemansvriend’. Hij vindt iedereen leuk en gaat met elke vrijwilliger vrolijk op pad voor een rondje. Die rondjes zijn niet zo lang meer. Mickey is al oud, en heeft wat ouderdomskwaaltjes. Daarom is hij ook tevreden met een kort blokje door de wijk, waar hij lekker kan snuffelen en hier en daar een plasje kan doen. Mickey doet liever wat meer korte rondjes per dag, dan een hele lange wandeling. Wat dat betreft een echt een ouder mannetje.

Helaas hebben we bijna geen informatie over zijn leven voordat hij bij ons kwam. Hoe hij precies is in huis is nog even afwachten. We verwachten geen grote problemen, hij lijkt ons een makkelijk en gezellig hondje dat gewoon op zoek is naar een mooie plek om zijn laatste jaren door te brengen. We weten niet of hij goed alleen thuis kan zijn en of hij bij kinderen kan. Gezien zijn leeftijd willen we hem niet in een druk jong gezin plaatsen, Mickey slaapt veel en heeft zijn rust ook nodig.

Toen Mickey bij ons kwam merkten we al snel wat klachten op die we door de dierenarts hebben laten onderzoeken. Zo blijkt hij artrose te hebben en een verminderde longfunctie te hebben. Voor de artrose staat hij op pijnstillers, en daar doet hij het beduidend beter op. Die pijnstillers, Carporal, zal hij altijd nodig hebben. Zijn longen zijn wat opgeknapt na behandeling maar kunnen niet meer zodanig herstellen dat ze als normaal kunnen functioneren. Hij is wat sneller buiten adem en heeft daardoor een beperktere conditie. We raden wel aan om zijn longen regelmatig even te laten controleren bij de dierenarts, zodat er op tijd ingegrepen kan worden mocht er aanvullende behandeling nodig zijn.

Voor een senior-hondje is Mickey echt een schatje, hij laat alles toe en ondergaat alles wat op zijn pad komt. Hij verdient een heel fijn en zorgzaam pensioen bij lieve mensen die hem nog een mooie tijd toewensen. Heeft u de tijd en kunt u de zorg bieden die Mickey nodig heeft? Neem dan contact met ons op via 058-2664300 en maak een kennismakingsafspraak.

We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda