Nieuws

PLEKJE GEZOCHT VOOR Max en Saartje

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Max en Saartje zijn twee prachtige kruisingen van 6 jaar oud. Het zijn broer en zus, daarom willen ze heel graag bij elkaar blijven!

Max en Saartje zijn geboren nadat eeen Tsjechische zwerfhond stiekem de eigen hond van de vorige eigenaren bezwangerde! Een oeps-nest dus. Maar ze waren erg welkom en Max en Saartje mochten blijven. Ze hebben een prachtig leven gehad met veel vrijheid: een groot stuk land en veel buiten. Maar ze konden ook heerlijk op de bank liggen snurken na een knuffelsessie met de baas.

Max en Saartje konden wegens gezondheidsproblemen van hun oudere baasjes helaas niet meer thuis wonen en zitten nu in de opvang. Het is een leuk duo en ze zijn erg aanhankelijk. Saartje is een echte kroelkont en zit ook graag op schoot. Max houdt ook erg van aandacht en kan heerlijk naast je op de bank genieten van de avond.

 

Het duo is vrij makkelijk in de omgang, ze kunnen prima even alleen thuis zijn, kunnen mee in de auto, zijn goed zindelijk, gaan graag mee uit wandelen, kunnen goed los op stukken waar het veilig is, luisteren goed, zijn braaf binnenshuis, sliepen ’s nachts gewoon los in de woonkamer en waken als de bel gaat. Bezoek wordt enthousiast begroet en is gelukkig wel welkom. Ze konden prima overweg met de kippen en katten en ook grotere kinderen waren geen probleem. Of ze kleine kinderen ook leuk vinden is onbekend, daar zijn ze weinig tot niet mee in contact geweest.

We zouden ze heel graag samen herplaatsen, waarbij een plek zonder kleine kinderen en waar geen andere honden wonen het best zou zijn voor ze. (Ze zijn prima met andere honden maar Max houdt niet van andere reuen en ze reageren hier wel op de drukte van andere honden.) Een huishouden waar ze veel aandacht krijgen en lekker hun gang kunnen gaan en ook buiten wat ruimte hebben, een grote afgezette tuin bijvoorbeeld. Ze zijn slim en leren snel, dus wilt u nog trainen met ze of nieuwe dingen aanleren dan moet dat geen probleem zijn.

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. Dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. E-mails over dieren verwijzen we ook door naar ons telefoonnummer. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen