Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Luna

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week is dat Luna, een erg leuke jonge hond die helaas nog wel een operatie nodig heeft.

Luna is een jonge meid van 9 maanden met veel energie, en dat hadden de vorige eigenaren helaas niet helemaal goed ingeschat. Ze bleek namelijk te druk voor deze mensen. Daarom zoekt Luna nu naar een nieuw huis waar haar energie helemaal geen probleem zal zijn!

Luna is een lieve hond die nog geen stap verkeerd heeft gezet. Natuurlijk vindt ze sommige situaties wat spannend, en zeker onbekende honden, maar dat is niet gek. Ze moet nog veel leren en ze heeft gelukkig al de eerste basis. Ze heeft op een hondenschool gezeten en de eerste dingen al keurig aangeleerd. Maar energie leer je niet af. Dat moet je als baasje in goede banen leiden. En dat is wat ze nodig heeft. Leren dat er binnen rust verwacht wordt, en dat er buiten leuke activiteiten op haar wachten waar ze haar energie in kwijt kan.

Deze blije en vrolijke hond is typisch een puber die van gekkigheid niet weet wat ze moet. Belangrijk zal zijn om haar met zachte hand het reilen en zeilen van een huishouden aan te leren. We raden haar niet aan bij kinderen: drukte stimuleert drukte. En opvoeden wordt dan waarschijnlijk nog moeilijker dan nodig. Ze is een lieve hond die geen problemen heeft met onbekende mensen of bezoek. Ze gaat graag mee in de auto en is al keurig zindelijk in huis. Alleen thuis zijn moet wel vanaf het begin opgebouwd worden.

We zoeken voor Luna een huishouden zonder kinderen, waar veel tijd voor haar is. Alleen zijn kan ze nog niet, dus er zal voorlopig altijd iemand thuis moeten zijn of oppas geregeld moeten worden. Van een grote afgezette tuin zal ze heel blij worden! Heerlijk om haar energie kwijt te kunnen. Ze is geen hond voor de beginner, we zoeken iemand die ervaring heeft in honden opvoeden. En vooral veel geduld heeft!

Helaas blijkt Luna een knieprobleem te hebben waar ze aan geopereerd moet worden. We hebben een goed gastgezin waar ze waarschijnlijk kan revalideren, maar ook kan het een optie zijn dat ze na plaatsing (wanneer ze gewend is) alsnog via ons geopereerd wordt. Dit betekent wel dat ze daarna wel heel veel rust nodig heeft en moet revalideren. Dit vraagt dus wel extra begeleiding.

Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda