Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor konijnen uit een wasmand

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: konijnen uit een wasmand.

Eind juni kreeg de dierenambulance melding van een wasmand vol konijnen bij het Leeuwarder bos. Het bleek uiteindelijk te gaan om twee volwassen konijnen en vijf jongen, die nu allemaal klaar zijn om te verhuizen naar een goed nieuw plekje.

De jonge konijnen zijn allemaal erg nieuwsgierig en vrij zelfverzekerd. Ze vinden mensen ook erg leuk en interessant, maar bijvoorbeeld optillen zijn ze nog niet echt aan gewend. Maar als u ze in het begin even wat extra aandacht geeft zullen het hele leuke, aanhankelijke konijntjes worden.

De jonge konijnen zijn nu waarschijnlijk ongeveer drie maanden oud, hoe oud de volwassen konijnen zijn weten we helaas niet precies, heel oud zullen ze in ieder geval nog niet zijn. Hier in de opvang zijn de konijnen al vrij zindelijk, waarschijnlijk kunt u dus met enig geduld ze goed verder (kattenbak)zindelijk maken, waardoor ze ook prima geschikt zijn als konijntjes in huis. Een mooie grote buitenren zullen ze natuurlijk ook waarderen, dus ook dat is zeker een optie!

Ook de volwassen vrouwtjes zijn erg lief en nieuwsgierig, alleen natuurlijk al net wat rustiger dan de jonge konijntjes. De volwassen konijnen zijn beide redelijk groot, we verwachten dan uiteraard ook dat de jonge konijntje in ieder geval grote middenslag konijnen zullen zijn.

Konijnen zijn slimme dieren, en zeker jonge konijnen zijn ook erg speels. We zoeken voor deze konijntjes dan ook mensen die ze een uitdagend verblijf aanbieden en waar ze als koppel, of in ieder geval bij een ander konijn, geplaatst worden. Een konijn kan ook bij voldoende aandacht van mensen namelijk niet alleen geplaatst worden, aangezien ze erg sociaal zijn. Vanwege het feit dat mannetjes en vrouwtjes samen houden onderling problemen kan geven, plaatsen wij ze niet als man/man of vrouw/vrouw koppel. Bij voldoende ruimte is het maken van groepjes in overleg mogelijk.

De mannetjes zijn op dit moment nog wat te jong om al te laten castreren, mocht u twee konijntjes willen nemen of al een vrouwtje hebben kunt u deze echter al wel vast reserveren; twee weken na castratie kunnen we ze dan hier met u aan het vrouwtje koppelen. Als u mogelijkheid heeft ze de eerste periode apart te houden mogen ze natuurlijk ook direct verhuizen, u kunt ze dan wanneer ze oud genoeg zijn een dagje bij ons terugbrengen, dan laten wij ze die dag castreren.


Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda