Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Kishana

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Kishana.

Voor Kishana zoeken we een volière. Deze mag ook buiten zijn; dan moet hij stapsgewijs wennen aan buitentemperatuur. Mocht u de juiste volière hebben voor Kishana, dan mag u hem kosteloos ophalen!

De grasparkiet is een gezellige, kleine papegaaiachtige die erg populair is als huisdier. Grasparkieten kunnen gemakkelijk tam gemaakt worden. Het zijn slimme vogeltjes die veel aandacht en speelgoed nodig hebben om zich prettig te blijven voelen. Het is verstandig om ze samen met een soortgenoot te houden, zodat ze gezelschap en afleiding hebben. Grasparkieten maken graag geluid, ze kunnen echt met jou of met hun soortgenoot kletsen, sommige grasparkieten fluiten en proberen geluiden na te doen.

Grasparkieten leven graag in groepen, het zijn verdraagzame vogeltjes. Zorg voor een ruim verblijf, dit kan zowel binnen als buiten. Als je ervoor kiest om je vogels buiten te huisvesten, zorg dan wel voor een warm en tochtvrij binnenhok zodat je vogels kunnen schuilen voor slecht weer en vorst. Zet het verblijf niet in de directe zon maar wel op een lichte, tochtvrije plek. Als bodembedekking kunne schelpenzand of beukensnippers worden gebruikt.

Zorg voor voldoende zitstokken, liefst van variabele dikte. Grasparkieten houden van klimmen en spelen, zorg dus voor voldoende speelgoed, klimtrapjes en afleiding in het verblijf. Zijn je vogels binnen gehuisvest? Onze woonkamers zijn meestal te droog voor parkieten. Ze houden van badderen; geef ze daarom regelmatig een bad, neem ze mee onder de douche of sproei ze nat met een plantenspuit.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda