Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor kater-duo Nero en Nestor

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week het kater-duo Nero en Nestor.

Graag stellen we u voor aan Nero en Nestor. Ze zijn samen gevonden en hier in het asiel merken we ook dat ze leuk met elkaar optrekken. Nero is een witte reus en Nestor is een echte zwarte reus. Deze heren zijn al wel wat op leeftijd maar dat maakt ze niet minder leuk. Op eten zijn ze helemaal dol. Ze staan tijdens etenstijd lekker om je heen te drentelen. Om de beurt eisen ze hun aandacht op hierbij laten ze elkaar wel in hun waarde. Soms betrappen we ze erop dat ze samen op een kleedje liggen te slapen.

Nestor houdt zich grotendeels wat meer op de achtergrond. Maar als je even om Nero heen kijkt dan geniet Nestor volop van de aandacht. Hij begint helemaal te spinnen als je hem aait. We denken dat hij erg graag naast je op de bank komt liggen.

Nero ziet er erg stoer uit maar hij heeft een klein hartje. Hij vind aandacht helemaal super en als je dan ook nog eten meeneemt ben je zijn favoriet. Bij binnenkomst bleek dat de uiteinden van Nero zijn oren waren aangetast door de zon. Om die reden hebben we een deel van zijn oren operatief moeten laten verwijderen. Nero heeft hier zelf geen last van, alleen dat hij zo’n stom kapje om moest, maar dat is nu verleden tijd.

Voor beide mannetjes zou het niet verkeerd zijn om ze uit te dagen door middel van voedselverrijking.


 

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda