Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Karel en Josje

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Karel en Josje,  een leuk ouder duo.

Karel en Josje zijn broer en zus van inmiddels 10 jaar oud. Ze zijn al hun hele leven bij elkaar en hun grote wens is ook om bij elkaar te blijven. Het zijn echt 4 pootjes op een buik; ze liggen samen, wassen elkaar en willen zelfs af en toe nog samen spelen.

Ze zijn bij ons gekomen na het overlijden van hun eigenaar en vinden de verhuizing naar het asiel best spannend. Karel en Josje zijn beide wat voorzichtige katten die eerst even de kat uit de boom willen kijken. Geef je ze een moment om te ontdooien en aan je te wennen dan zie je al snel opbloeien tot een ontzettend leuk duo.

Josje is de volledig rode poes. Ze is net een tikkeltje stoerder dan Karel en ontdooit wat sneller. Ze is ontzettend zachtaardig van karakter en kan enorm genieten van aandacht. Dan drukt ze zich het liefste helemaal in je hand en kan het aaien haar niet lang genoeg duren. Inmiddels is Josje voldoende gewend aan ons om ook zelf om aandacht te komen vragen.

Karel, de rood/witte kater is nog wat voorzichtiger en wat meer afwachtend. Als het hem wat te veel wordt kan hij ook wel eens blazen. Prik je daar doorheen zie je een grote goedzak die stiekem heel graag contact wil. Er zelf om vragen durft hij nog niet helemaal, maar wanneer je hem zachtjes kriebelt zie je hem ontspannen en stiekem genieten.

Karel en Josje waren bij hun vorige eigenaar geen échte schootkatten, maar lagen wel altijd in de buurt. Ze kwamen graag even langs voor een portie aandacht en Karel genoot ook van een regelmatige borstelbeurt. Ook hadden ze de mogelijkheid om een frisse neus te halen maar kwamen eigenlijk nooit verder dan de tuin.

Dit leuke duo is op zoek naar een rustig huis met tuin, zonder andere katten, honden of jonge kinderen, waar ze samen oud mogen worden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda