Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Jip

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Jip.

Jip kwam bij ons in de opvang als ziek, mager vondelingetje. Een ruime maand later is hij mooi aangekomen en klaar om te verhuizen. Helaas is zijn snotterigheid, ondanks behandeling, niet helemaal overgegaan. Iets waarmee Jip, en dus ook zijn nieuwe eigenaar, de rest van zijn leven zal moeten omgaan. Voor Jip betekent dit dat hij misschien af en toe, als zijn niesziekte opspeelt, een kuurtje moet hebben. Voor zijn eigenaren betekent het dat ze wat vaker met een doekje door het huis moeten. Als hij niest doet hij dat namelijk niet netjes in zijn elleboog en kunnen er wat spetters op muur of meubels belanden. Verder kan hij met zijn aandoening gewoon gelukkig oud worden.

In het begin in de opvang was Jip erg bang en moest hij weinig van mensen hebben, het zou kunnen dat hij in zijn nieuwe omgeving eerst weer erg moet wennen. Maar is hij eenmaal aan je gewend, dan is het een ontzettend lief, aanhankelijk en speels katertje. Je hoeft hem maar aan te kijken of hij gaat al ronkend op zijn zij liggen en met z’n pootjes kneden. Omdat hij hier in het begin zijn grens wel aangaf door een mep uit te delen en ook nu tijdens het kroelen of het spelen wel eens voorzichtig in een hand hapt, plaatsen wij hem niet bij jonge kinderen. Omdat het nooit helemaal zeker is of zijn aandoening besmettelijk is, is het beter dat hij de enige kat in huis is.


Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda