Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Japanse kwartel

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Limo, een grappige maar onzekere Japanse kwartel.

Limo zit inmiddels een aantal weken bij ons in de opvang, maar is duidelijk hier niet op zijn plek. Waarschijnlijk is het een nog vrij jonge Japanse kwartel, maar we weten helaas niet het geslacht.

Kwartels zijn een leuk soort vogel om te houden, zowel voor de hobby als voor de eieren. Ze kunnen redelijk tam worden en zijn echte grondvogels, waardoor ze niet een heel hoog hok nodig hebben maar wel een groot grondoppervlak.

De Japanse kwartel is van nature een vrij rustige vogel die overdag actief is. Meestal scharrelen ze wat rond en maken weinig geluid. Ze zijn goed tam te maken, waardoor ze niet zo zullen schrikken als ze benaderd worden. Ze zullen uit je hand eten als hier iets lekkers in zit, zoals meelwormen.

Kwartels willen niet graag opgepakt worden. Wanneer kwartels niet aan mensen zijn gewend kunnen ze erg schrikachtig zijn. Deze kwartels vliegen niet graag, maar kunnen het wel. Vooral als ze schrikken zullen ze vrij recht omhoog opvliegen om een eindje verderop weer te landen.
Heeft een plekje voor Limo, waar hij in het gezelschap van andere kwartels kan rondscharrelen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Hij mag kosteloos verhuizen, een vrijwillige bijdrage mag altijd!

U kunt contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda