Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Jaap

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Jaap.

Jaap is een kater op leeftijd, van 9 lentes jong. Hij is misschien wel een kater op leeftijd en wat strammer in zijn pootjes, maar absoluut nog jong van geest! Als je Jaap op het eerste oog zou zien, zou je denken dat hij een grote brombeer is. Echter er schuilt een lieve kater in hem, 
die in het begin even moet wennen maar daarna graag komt kroelen.  Hij doet het lekker op zijn eigen tempo.

Voor Jaap zit de wereld een beetje anders in elkaar dan voor de meeste katten. Hij is namelijk doof. Dit is voor hem geen enkel probleem! Hij weet tenslotte niet beter. Wel is het belangrijk zijn omgeving voorspelbaar te houden, aangezien hij spontane acties niet hoort aankomen.

Omdat hij gevaar niet hoort aankomen, is een balkon of afgesloten tuin een must. Daar kan hij dan veilig een frisse neus halen of van het zonnetje genieten samen met zijn eigenaar(s).

Jaap is kort geplaatst geweest, helaas maakte hij ’s nachts te veel lawaai (hij miauwde veel en aangezien hij zijn volume niet hoort, was dit luid). Dit zou ws opgelost kunnen worden door hem op de slaapkamer te laten (overdag deed-ie dit namelijk niet als Jaap onder de mensen was). Of hem iets van kleding van de eigenaar geven, zodat hij niet het idee heeft dat hij alleen is. Een feromonen-verdamper is ook een optie. Wie wil dit uitvinden met Jaap?

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda