Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Ivo

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Ivo, een jonge hond met een roerige start.

Ivo is een hondje dat graag bij zijn baasjes is. Hij heeft heel veel moeite met alleen thuis zijn en kan dat echt nog niet. Dan kan hij flink blaffen en huilen. Het is daarom belangrijk om Ivo eerst goed te laten wennen aan zijn nieuwe huis en baasjes, voordat met training wordt gestart. Houd een slag om de arm hierbij; het kan zijn dat Ivo het altijd moeilijk blijft vinden om alleen thuis te zijn. We willen hem daarom niet op een flat of iets dergelijks plaatsen. Dat zal met blaffen al snel een probleem worden.

Ivo is ontzettend lief voor zijn baasjes. Belangrijk is om op zijn tempo een band op te bouwen, maar is dat eenmaal gelukt, dan is hij erg lief en aanhankelijk. Het is een hondje dat hunkert naar stabiliteit en rust. Hier heeft hij ook met een aantal mensen een band opgebouwd. En wat zie je dan: een leuk hondje! Kroelen, op schoot zitten, kusjes geven. Heel aandoenlijk om hem uit zijn schulp te zien kruipen! We plaatsen hem niet in een gezin met kinderen. Dat zal te veel prikkels opleveren, en we weten niet of Ivo kinderen leuk vindt.

Ivo is dus een hondje met een rugzakje, en niet geschikt voor iedereen.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda