Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Ivo

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Ivo.

Maak kennis met Ivo, een hondje van 1 jaar oud. Hij heeft een roerige start gehad en daarom op zoek naar een specifiek plekje, waar we ons best voor doen!

Ivo is een Roemeense zwerfhond die via omzwervingen in Nederland terecht is gekomen. In Nederland heeft hij nu tweehuisjes gekend, maar helaas net niet wat hij zoekt. Ivo is wel netjes ingeënt, gechipt en verzorgd. Aan medische zorg en liefde heeft het hier in Nederland niet gelegen.

Ivo is een hondje dat graag bij zijn baasjes is. Hij heeft heel veel moeite met alleen thuis zijn en kan dat echt nog niet. Dan kan hij flink blaffen en huilen. Het is daarom belangrijk om Ivo eerst goed te laten wennen aan zijn nieuwe huis en baasjes, voordat met training wordt gestart. We willen hem niet in een flat of iets dergelijks plaatsen. Dat zal met blaffen al snel een probleem worden.

Ivo is ontzettend lief voor zijn baasjes. Belangrijk is om op zijn tempo een band op te bouwen, maar is dat eenmaal gelukt, dan is hij erg lief en aanhankelijk. Het is een hondje dat hunkert naar stabiliteit en rust.

Ivo is dus een hondje met een rugzakje, en niet geschikt voor iedereen. We willen u ook echt vragen om serieus op hem te reageren omdat we hem nu in één keer op de juiste plek willen krijgen. Het liefst bij mensen die ervaring hebben met buitenlandse honden met aandachtspunten, weten wat het inhoudt om zo’n hondje op te nemen en te laten herstellen.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda