Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Ivo

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Ivo is pup van ongeveer 5 maanden oud, vermoedelijk een kruising Boxer/stafford. Ivo is een actieve jongen en is graag bezig. Hij moet er echt op gewezen worden dat hij ook wel eens slaap nodig heeft! Als hij je kent is hij erg vrolijk, lief en gezellig. Hij weet nu ook dat hij beloond wordt voor dingen die hij goed doet en doet heel goed zijn best. Hij is leergierig en kan op deze manier nog veel leren. Zit, af en poot kent hij ondertussen goed. Hij is nu druk aan het werk met andere commando’s als ‘volg’. 

Ivo is lief maar wel erg onzeker. Dat onzekere randje zorgt ervoor dat hij vreemde mensen en honden heel erg spannend vindt. Een punt van aandacht om flink mee te gaan trainen! Zijn eerste socialisatie is niet al te best geweest, Ivo is daarom niet geschikt voor mensen die voor het eerst een pup nemen, hij heeft extra begeleiding nodig van een ervaren hondenmens.

Verder is Ivo echt een jonge pup: speels, druk, leergierig, nog niet helemaal zindelijk en moet alles nog leren. Ook alleen thuis zijn, mee in de auto, commando’s, uitlaten aan de riem moet allemaal netjes en leuk verder aangeleerd worden. Hij is erg ondeugend en geen eten is veilig thuis! Dat wordt zo van tafel, bord of aanrecht gestolen!
Het is nog onbekend of hij met katten overweg kan. We raden hem niet aan bij kinderen omdat hij zelf nog zo onzeker en instabiel is qua gedrag. Ook zal hij erg druk kunnen worden van de prikkels en drukte die een kind met zich mee brengt. Dat maakt zijn opvoeding extra uitdagend.

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. Dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. E-mails over dieren verwijzen we ook door naar ons telefoonnummer. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen