Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Ineke

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Ineke, een hele lieve ex-moederpoes.

Ineke is samen met haar kittens binnengekomen. Ze heeft een tijdje in een gastgezin gewoond waar ze haar kittens goed heeft opgevoed. Deze hebben inmiddels allemaal een nieuw huisje. Nu mag ze zelf op zoek naar een gezellig huis. Ze was zo zorgzaam voor haar kittens tijdens het opvoeden, dat dit veel van haar lichaam heeft gevraagd. Ze werd zo misselijk dat alles dat we haar gaven er soms net zo snel weer uit kwam. Gelukkig voor Ineke gaat het weer beter met haar en kan ze nu weer genieten van al het lekkere eten en blijft alles binnen.

We hebben Ineke leren kennen als een erg lieve en aanhankelijke poes, die op zoek is naar een plekje waar ze veel aandacht krijgt en verwend wordt. Het gastgezin omschreef haar als een lieve, knuffelige en gemakkelijk schootkat die veel praatjes (miauwtjes) heeft. Dat ze van een goed gesprek is hebben we hier in de opvang ook gemerkt.

In de opvang is ze erg alert als ze een hond ziet, ze kijkt nieuwsgierig waar ze naar toe gaan. Ze zou geplaatst kunnen worden bij een hond die katten gewend is. Ineke zou bij een andere kat kunnen, maar deze moet wel stevig in zijn of haar schoenen staan. Ze is een erg enthousiaste kat waardoor een voorzichtige/timide kat zo ondersneeuwt. Ineke is geen poes die alleen naar buiten wil kijken, zij wil de wereld ontdekken en op onderzoek uit in de tuin en misschien ook wel daarbuiten.

Bent u op zoek naar een vriendelijke en knuffelige kat neemt u dan vooral contact op, om kennis te komen maken met deze mooie dame: 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda