Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor hennen en een haan

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: hennen met een haan erbij.

Het lijkt erop dat het houden van kippen populairder wordt. En daarbij natuurlijk ook het uit laten komen van eieren. Want wat is er nu leuker dan die kleine donzige kuikentjes die uit de eieren komen? Ze zijn inderdaad erg schattig en leuk maar dat duurt maar even. Na 6 weken kun je al zien dat van de 10 schattige kuikentjes er minstens 5 een haan blijken te zijn. En waar moet je daarmee naartoe? De buren zullen het niet leuk vinden dat je 6 of 7 hanen rond het huis hebt lopen en zelf word je ook gek van het kukelen van zoveel hanen. Dus wat doe je daarmee, je zet ze in een doosje op straat, laat ze los langs de kant van de weg of op een verlaten industrieterrein.

Dus wil je kippen, laat de eieren dan niet uitkomen als je niet weet wat je met de hanen aan moet want de laatste jaren worden er steeds meer kippen (voornamelijk hanen) naar de Wissel gebracht. Daarom zoeken we nu een nieuw plekje voor een aantal hennen met het liefst ook een haan daarbij.

Ze zijn nu ongeveer drie en een halve maand oud en vrij groot van stuk. Wie wil een aantal van deze kippen van ons overnemen?


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda