Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Henk

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Henk.

Henk kwam als zwervertje bij ons binnen, hij zwierf al een tijdje op straat. Tot op heden heeft nog niemand zich gemeld als eigenaar. Hij probeert nu via ons op zoek te gaan naar een mooi plekje.

Henk was bij binnenkomst mager, dronk en plaste meer dan normaal en we hebben toen op advies van de dierenarts een bloedonderzoek gedaan. Hieruit kwam dat hij een nierpatiënt is. Zijn voeding is aangepast en hij krijgt medicatie voor de nieren. We kunnen niks zeggen over het verdere verloop van de nierwaardes.

Hoewel Henk nierpatiënt is, heeft hij hier zelf geen last van. Henk is een lieve, aanhankelijke kater die graag bij je in de buurt is. In het begin vond hij het bij ons erg spannend. Dit is ook te begrijpen omdat hij al een tijdje op straat heeft rondgelopen en nu bij ons allerlei medische checks ondergaat (gebit is gedaan en een bloedonderzoek). Na een korte wenperiode kwam zijn lieve en aanhankelijke kant naar boven. Voor Henk zoeken we een plekje waar hij misschien de mogelijkheid heeft een frisse neus te halen, dit op een afgezet balkon of in een afgezette tuin. De reden is dat Henk absoluut geen ander voer mag hebben en om de kans te verkleinen dat hij ander eten krijgt is dit (of als binnenkat) de beste oplossing.

Heeft u voor deze lieve kater een plekje en vindt u het niet erg om medicatie en dieetvoeding te geven, wacht dan niet langer en kom langs of bel voor een afspraak.

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda