Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Harry

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Harry.

Harry is een gecastreerde kater van middelbare leeftijd. Deze vent heeft waarschijnlijk een pittig buitenleven achter de rug. Als ongecastreerde kater heeft hij hier en daar moeten knokken voor zijn hachje. Dat heeft hem menig litteken opgeleverd. Uiteindelijk is hij bij een echtpaar aan komen lopen en heeft daar kunnen genieten van aandacht en verzorging. Helaas klikte het niet echt met de andere kater die daar al woonde. Dus zoekt Harry nu vanuit Dierenopvang de Wissel een nieuw plekje.

Hij is een typische ruwe bolster, blanke pit: stoer qua uiterlijk, maar stiekem best nog wel onzeker. Zo vindt hij de andere katten hier best spannend en gaat hij ze liever uit de weg. Hij zal zeker andere katers niet zo vertrouwen omdat hij daar in het verleden waarschijnlijk geen goede ervaring mee heeft gehad. Harry is ook aanhankelijk, en wil wel graag aandacht. Maar bij te lang of te intensief aandacht kan hij ook ineens weer terugtrekken of zelfs even uithalen. Dan zie je zijn onzekere kantje weer opduiken.

Harry zit hier het liefst in zijn buitenverblijf, weg van de andere katten. We zoeken een plek voor hem waar hij veel buiten kan zijn, hier en daar een muis kan vangen, maar ’s avonds lekker op de vensterbank bij de verwarming een tukje kan doen. En wie weet hoe hij zich vanuit die situatie zal gaan ontwikkelen. Misschien ontdekt hij zelfs wel een leven als schootkat! Maar mogelijk blijft hij een eigengereide jongen die veel buiten op avontuur is. Het liefst een plek zonder andere katten, zonder kinderen en mogelijk zonder honden.

Heeft u een plek voor Harry waar hij zichzelf kan zijn, maak dan een afspraak voor kennismaking en wie weet klikt het. U kunt contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda