Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor halsbandparkiet

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week een leuke halsbandparkiet. Een leuk vogeltje, maar nog erg onzeker.

Deze knappe blauwe halsbandparkiet zoekt een nieuw huis. We denken dat ze een vrouwtje is, omdat de halsband-aftekening niet te zien is bij haar. Maar het zou ook nog een jong mannetje kunnen zijn, we zijn er niet 100% zeker van.

Halsbandparkieten zijn erg sociale vogels, we zoeken voor haar daarom een plek waar ze bij soortgenootjes terecht kan. Alleen is ze nu namelijk ontzettend eenzaam. Grote parkieten zijn niet altijd even makkelijk te combineren met kleinere vogels, aangezien ze erg sterke snavels hebben. Bij conflicten kan dit flinke schade aan de andere vogel veroorzaken. We zoeken dus echt iemand die al een of meerdere andere halsbandparkieten heeft waar ze bij kan.

Op dit moment is ze nog heel onzeker en nerveus. Ze is dus nog niet tam en komt waarschijnlijk uit een volière. Ze is dan ook het best op haar plek in een mooie volière waar ze echt even de vleugels kan strekken en een stukje kan vliegen. Dit hebben halsbandparkieten echt nodig; we plaatsen haar daarom niet in een kooi waar ze niet kan vliegen. Omdat ze niet tam is zal ze het leven bij iemand in bijvoorbeeld de woonkamer spannend vinden. Mogelijk zal ze op termijn wel meer vertrouwen in haar verzorgers krijgen, maar tot die tijd is dit natuurlijk wel extra stress en heeft daarom niet direct onze voorkeur.

Verder zijn halsbandparkieten vrij makkelijk te houden vogels, zolang ze ruimte hebben, gezelschap en de dagelijkse verzorging krijgen. Wel kan deze halsbandparkiet af en toe flink lawaai maken, dit is wel iets om aan te denken als u een volière met halsbandparkieten in uw tuin in een drukke woonwijk zou willen plaatsen.
Heeft u dus een mooie ruime volière en kunt u haar het gezelschap van een of meerdere soortgenoten bieden, dan komt deze halsbandparkiet graag bij u wonen!


Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda