Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Germ

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Germ, een kat met enigzins een gebruiksaanwijzing.

Germ is zoals veel katten een vondeling waarvan we geen idee hebben wat hem allemaal is overkomen. Waarschijnlijk heeft hij een trauma opgelopen doordat hij onder een auto is gekomen. Bij binnenkomst bleek hij moeite te hebben met lopen vanuit 
de heupen, dit is met rust goed gekomen en er is niets afwijkends gevonden.

In het begin vond Germ het asiel reuze spannend. In eerste instantie blaast hij bij benadering, maar eigenlijk wil hij ook graag geaaid worden. Kwaad zit er in ieder geval niet in, hij vlucht eerder weg.

Vooral in het begin was hij erg bang, maar inmiddels zien we zijn zelfvertrouwen toenemen. Hij nu gek op aandacht en kan zich bij juiste persoon overgeven en wil dan alleen maar gekroeld worden. Dit dan wel alleen nog op zijn koppie, zijn lijf mag nog niet altijd. Er zit gelukkig goede vooruitgang in zijn sociale capaciteiten! Oppakken is 
echt niet zijn ding, dan kan hij weer paniekerig reageren. Aan zijn lijf nog niet te veel polonaise. Hij kan wel speels zijn en we denken dat hij ook nog een jonge kat is.

Helaas is hij niet elke dag keurig zindelijk op de kattenbak. Hij kan namelijk ook zijn behoefte op een kleedje doen en dan begraven. We adviseren meerdere open kattenbakken neer te zetten, zodat het hem makkelijk wordt om op juiste plaats zijn behoefte te doen. Als hij meerdere schone kattenbakken heeft is hij beter zindelijk, maar mogelijk dat dit enige tijd nodig heeft. Ook kan het in zo’n geval helpen als hij 
naar buiten mag.

Germ weet vaak niet wat hij aan moet met zijn eigen gedrag en hoe te handelen in spannende situaties. Daarom is het spannend voor ons om hem goed te beschrijven en zeker spannend voor de nieuwe eigenaar hoe hij zal ontwikkelen in zijn nieuwe thuis situatie. Het is onbekend of hij bij een andere kat kan, misschien kan het zijn dat dit juist een goede stimulans voor hem is, maar hier zit hij alleen in een kattenkamer.

We zoeken voor hem een rustig, stabiel huishouden. Het hartje van Germ is klein, maar zit op een goed plekje, alleen heeft hij net diegene nodig die hem weer leert dat in elke situatie hij mag knuffelen of geknuffeld kan worden. Stiekem gek op aandacht, aaien en kroelen!


 Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda