Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Fuji

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Fuji.

Fuji is een mooi jong meisje, waarvan we schatten dat ze nu bijna vier maanden oud is. Jammer genoeg heeft Fuji waarschijnlijk weinig tot geen ervaringen met mensen, of helaas weinig positieve. Ze vindt mensen erg spannend en verstopt zich dan ook graag. Bij benadering bevriest ze op dit moment vooral; ze gaat dan helemaal stil zitten en hoopt dat iedereen haar met rust laat! Als je haar dan toch benadert, kan ze zelfs ook bijten.

Wat Fuji graag zou willen is een ruime nieuwe woning met gezelschap van een ander ratje, waar niet direct iets van haar verlangd wordt. Vooral in het begin zal rust voor haar erg belangrijk zijn, een plek in huis waar bijvoorbeeld veel geluid is of veel mensen voorbijlopen is voor haar minder geschikt. Een ervaren rattenbaasje zal met enig geduld hopelijk nog wat meer vertrouwen op kunnen bouwen. Zolang u met lekkers werkt en het initiatief bij haar laat en haar niet dwingt tot contact zou het in ieder geval mooi meegenomen zijn als ze toch nog tam te maken is. We durven op dit moment echter nog niet goed te zeggen hoeveel tammer ze nog zal kunnen worden, mogelijk spelen alle geuren en geluiden hier ook nog mee in de stress.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda