Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Floris

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Floris, een lief, maar onzeker groot konijn.

Floris is een lief, maar wat onzeker, groot konijn. Hij is in de opvang binnengekomen omdat hij buiten op straat liep. Mogelijk was hij daarvoor al een tijdje slecht verzorgd of heeft hij al wat langer op straat gelopen. Bij binnenkomst zat hij in ieder geval erg slecht in zijn vacht en moest hij echt weer even aansterken. Gelukkig gaat het inmiddels weer veel beter en is hij er bijna aan toe om binnenkort naar een leuk nieuw plekje te verhuizen, wel wordt hij eerst nog gecastreerd.

We vermoeden dat Floris een middelbaar tot iets ouder mannetje is. In de opvang laat Floris zich zien als een vrolijk en nieuwsgierig konijn, die wel snel onder de indruk is van dingen en dan even kan schrikken. Als je hem benadert, komt hij direct naar je toe om aandacht (en bij voorkeur voor wat lekkers), maar kan ook ineens weer wegschieten en zich verstoppen als hij iets anders hoort of ziet. Hij zoekt dan ook een rustig plekje in een mooie ruime ren. Mede gezien zijn formaat zal het voor hem minder geschikt zijn om in huis te leven; alle drukte zal hij in ieder geval spannend vinden vermoedden wij.

Als Floris gecastreerd is moet hij nog twee weekjes wachten voordat hij gekoppeld kan worden aan een nieuwe vriendin. Hij kan in de tussentijd gereserveerd worden en zodra hij er aan toe is kunt u met uw konijn langskomen voor de koppeling.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda