Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Ferdi

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week Ferdi.

Ferdi is zoals we dat noemen een zwervertje, hij wordt helaas door niemand gemist. Ferdi zoekt via ons een nieuw plekje. Ferdi is zoals we dat noemen een kat met een kleine gebruiksaanwijzing. Ferdi vindt een aai over zijn kopje goed alleen mag dit niet te lang duren. Als hij je vertrouwt kunnen de aai-sessies steeds langer duren en geniet hij duidelijk van de aandacht. Duurt het hem te lang of heeft hij gewoon geen zin dan laat hij dit merken met een tik tegen je handen (dit de ene keer met en de andere keer zonder nagels) of door te happen. Voor Ferdi zoeken we een plekje waar niet te veel van hem wordt verwacht en mensen het niet erg vinden dat hij soms zijn momenten heeft.

Toch verwachten we dat Ferdi een lieve kat is in een thuissituatie, het asielleven is niet zo aan hem besteed. In eerste instantie is Ferdi een beetje verlegen. Wanneer je hem te snel benadert wil hij nog weleens wegkruipen of die tik geven.
Met veel geduld en aandacht kan het best zijn dat hij graag geknuffeld wordt. Oppakken is uit den boze, daar wordt hij erg knorrig van. Sowieso laat deze kater niet met zich sollen en doet hij niets waar hij geen zin in heeft. Wordt hij toch ergens toe gedwongen, dan kun je een corrigerende tik verwachten. Verder is Ferdi een rustige kater die graag binnen een comfortabel en warm plekje uitzoekt.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda