Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Ernst

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Ernst.

Ernst is een oudere meneer die waarschijnlijk al een tijd op straat rondliep. Hij was helemaal vies en had een ernstig ontstoken bekje. We schatten hem op een jaar of 15. Gelukkig is hij toch door iemand naar De Wissel gebracht. Daar is hij meteen behandeld aan zijn bek en vacht. En wonder boven wonder knapte hij behoorlijk op!

Ernst blijkt een superlieve en aanhankelijke kater te zijn die gek is op aandacht. Hij vindt mensen erg leuk en komt meteen bij je kijken. Hij houdt van een kroel en een knuffel en is duidelijk blij dat hij niet meer op straat woont! Hier geniet hij van zachte mandjes, warme nachten en goed voer. Deze oude man verdient een fijn pensioen zodat hij nog even het luizenleven kan leiden zoals dat hoort bij een kat. Misschien dat hij het nodig vindt om nog op avontuur te gaan in de tuin, hij is namelijk nog behoorlijk kwiek voor een oudje! Maar het kan ook zijn dat hij niet meer de noodzaak ziet om naar buiten te gaan, als hij doorheeft hoe fijn het binnen is. Ook is zijn niet te stillen honger wel iets om in de gaten te houden, hij is erg op eten gefocust en het zou zo maar kunnen dat hij denkt dat die net klaargemaakte boterham met kaas voor hem is en dat hij hem dan lekker gaat opeten! We bieden hem elke dag een portie brokjes aan door middel van voedselverrijking.
We weten niet precies hoe hij met andere katten of honden is, daar heeft hij hier nog geen kennis mee gemaakt. We zoeken voor deze lieve bejaarde iemand die hem nog heerlijk kan verwennen en vertroetelen. Het liefst ook iemand die begrijpt dat hij mogelijk wat extra zorg nodig heeft en misschien wat vaker naar de dierenarts moet als zijn stomatitis weer opspeelt.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda