Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Eelkje

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Eelkje, een lieve poes met echter wel wat karakter.

Maak kennis met Eelkje. Een eigenzinnige dame die de aandacht graag voor zich alleen wil. Helaas is er niet veel bekend over Eelkje. Ze is binnengekomen als zwerver. Maar wij weten haast wel zeker dat zij een baasje heeft gehad.

Eelkje is een lieve, maar bijzondere dame. Ze houdt van aandacht. Ze vindt het erg fijn als je met je hand over haar hoofdje aait. Ze kan ook lekker langs je benen slingeren en kopjes geven. Alleen alle aandacht kan haar ook ineens te veel worden. Dan krijg je een corrigerende tik van haar. Maar wanneer ze er klaar mee is, laat ze nog niet altijd duidelijk merken. Oppakken is in ieder geval niet haar hobby. Eelkje zit bij ons in een verblijf met meerdere katten. Zij kan het niet accepteren als je even met een andere kat bezig bent. Madame vindt zichzelf namelijk wel het belangrijkste.

Wij zoeken voor Eelkje dan ook een huisje waar zij haar plekje niet hoeft te delen met andere katten, zodat zij aandacht niet hoeft te delen met anderen. Omdat Eelkje nog niet altijd duidelijk laat weten wanneer ze wel klaar is met alle aandacht, is het misschien ook niet handig om haar te plaatsen in een huis met jonge kinderen. Dit in verband zij dus wel kan uithalen. Eelkje zit hier veel buiten. Het zou dan ook fijn zijn als ze ook lekker buiten mag rondneuzen.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda