Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Druif, Coco en Kiwi

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Druif, Coco en Kiwi.

Druif, Coco en Kiwi zijn als vondeling bij de opvang binnengekomen en helaas niet meer opgehaald. Daarom is het nu aan ons om een nieuw huisje voor ze te zoeken.

Kiwi is de jongste van het stel; ze is een meisje van slechts enkele maanden oud. Kiwi is een heel lief konijntje, dat erg van aandacht kan genieten. Ze is sociaal en aanhankelijk. We weten echter niet hoe ze op kinderen reageert, want dit hebben we in de opvang niet kunnen testen.

Druif en Coco zijn beide volwassen konijnen. Druif is een gecastreerde man, Coco een vrouwtje. Over het verleden van Coco en Druif weten we niks. We weten niet hoe oud ze zijn, of ze gewend zijn aan kinderen, aan andere dieren en aan binnen of buiten wonen. Bij zowel Coco als Druif merken we dat ze ons nog erg spannend vinden. Ze komen niet om aandacht vragen en vinden het spannend om aangehaald te worden.

Omdat konijnen sociale dieren zijn, plaatsen we nooit een konijn alleen. Voor Kiwi zoeken we daarom een huisje met een maatje. Het koppelen van de konijnen gebeurt bij ons op locatie, zodat we direct weten of er een klik is. Coco en Druif worden binnenkort met elkaar gekoppeld, zodat zij samen naar een nieuw plekje kunnen. Kiwi is het bruine konijn, Coco de bruin-grijze en Druif de grijze.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda