Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Dorus

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Dorus.

Dorus is een prachtige Cocker Spaniel reu van 8 jaar oud. Hij is echt een plaatje om te zien en pakt iedereen in met zijn guitige ondeugende hoofd! Dorus is wegens persoonlijke omstandigheden bij ons gebracht en zoekt zo snel mogelijk naar een nieuw en fijn huisje.

Dorus is een lieve hond, aanhankelijk voor zijn baasje en eigenlijk gek op aandacht. Wanneer je een band met hem hebt is hij echt een maatje en heel vriendelijk. Ook bezoek is altijd welkom, al kondigt hij die wel met luid geblaf aan! Stiekem vindt hij dat namelijk ook heel erg spannend. Het fijnst is om hem even apart te zetten tot het bezoek binnen is en hem er weer bij te laten als iedereen zit. Dan is hij ook rustig en maakt hij ook met je bezoek meteen vrienden.

Dorus is geen kinderen gewend en als hij ze tegenkomt er wel erg druk mee. Omdat Dorus van zichzelf al wat hyper en nerveus kan zijn, raden we hem niet aan bij kinderen. Dat zal zijn drukte alleen maar versterken. Hij reageert namelijk sterk op prikkels, en weet dan ook meteen zijn blaf te vinden. Dorus zal het best gedijen in een rustiger huishouden waar wel altijd iemand thuis is.

Je maakt Dorus blij met een heerlijke wandeling of andere buitenactiviteit. Hij vindt het heerlijk om met je mee op stap te gaan. Hij ziet en ruikt van alles buiten en is daar dan druk mee bezig, hij kan dan wel echt trekken aan de lijn. Alle geurtjes moeten ontdekt worden en alles wat hij ziet moet beoordeeld worden. Hij kan daarom niet heel goed los van de lijn, alleen op veilig omheinde stukken. Hij schijnt wel redelijk goed te komen als je hem roept. Maar ziet hij een vogel of iets dergelijks dan moet die wel eerst weggejaagd worden.

Andere honden vindt Dorus soms wat spannend, vooral honden die groter zijn dan hij. Kleine honden ging meestal wel goed. Katten vindt hij vooral leuk om achteraan te jagen, en met veel focus. We plaatsen hem om die reden niet in een huishouden met katten.

Verder is Dorus een vrolijke hond die vol energie door het leven gaat. Hij is speels en actief, ontzettend lief voor zijn baasjes/mensen die hem kennen, braaf en keurig wanneer er iemand bij hem in huis is, slaapt netjes in zijn bench in de gang, lekker eigenwijs zoals een cocker betaamt, vriendelijk en aanhankelijk. Een ontzettend leuk actief hondje voor de liefhebber die veel tijd voor hem heeft. Hij zou het best op zijn plek zijn bij iemand die altijd thuis is, actief met hem aan de slag wil en alleen thuis zijn rustig op kan bouwen (al is het maar tot een uurtje of 2 per dag zodat je wel een boodschap kunt doen).

Dorus schijnt ontzettend blafferig te zijn wanneer hij alleen thuis gelaten wordt. Hier is verder niet een gedragstherapeut of trainer bij geweest en er is goede hoop dat hier nog wel aan gewerkt kan worden. Mits iemand hier wel de tijd voor heeft en neemt. We plaatsen Dorus daarom niet bij iemand die hem meteen al alleen moet laten, dat is redelijk kansloos. Maar heeft u de komende maanden wel veel tijd, motivatie om hier meteen serieus mee aan de slag te gaan, of werkt u met uw partner wisselend? Dan zou Dorus bij u misschien nog veel kunnen leren. Werkt u niet meer, bent u gepensioneerd, werkt u thuis, afgekeurd of om een andere reden altijd thuis? Dan kan Dorus ook bij u goed terecht!

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen