Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Donja

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week is dat Donja, een leuk Jack Russel teefje.

Donja is een Jack Russel teefje van 10 jaar jong. Ze is een lief hondje, maar helaas heeft ze echt geen behoefte aan kinderen in haar huis. Donja is ook nog eens een uniek mooi meisje: ze heeft namelijk 1 blauw en 1 bruin oog!

Donja is een lief hondje dat altijd bij haar baasje heeft gewoond, van pup af aan. Ze is nooit naar cursus geweest en haar baasje heeft haar zelf ook geen commando’s geleerd. Ze is dus commando-vrij! Kennelijk is dat in al die jaren geen probleem geweest. Donja schijnt ook een probleemloos hondje te zijn in binnenshuis. Ze is rustig, braaf, maakt niets stuk en kan in de woonkamer prima een paar uurtjes alleen thuis blijven. Inbrekers krijgen geen kans, want ze is wel waaks! Bezoek dat wel gewenst is mag gelukkig zonder problemen het huis betreden. Ze kan wat afwachtend overkomen bij nieuwe mensen, geef haar gewoon wat tijd en laat haar zelf de keuze maken om wel of niet bij iemand te gaan zitten.

Voor haar baasje is Donja een heel lief hondje, aanhankelijk en gezellig. Ze komt graag bij je zitten en houdt van gezelschap. Buiten kun je ook prima een spelletje met haar doen, apporteren vindt ze hartstikke leuk. Heel goed luisteren doet ze dus niet, ook buiten niet. Vandaar dat loslopen er nog niet bij zit. Ze kwam alleen op omheinde terreintjes los.

Verder schijnt ze het liefste de aandacht van haar baasje te krijgen, en is aandacht van allerlei ander grut niet welkom! Ze kan zeker niet bij katten geplaatst worden, andere honden vindt ze spannend en daar kan ze flink naar blaffen. En ook kinderen zijn een definitieve nee. Ze houdt er gewoon niet van en vindt dat allemaal te spannend en onvoorspelbaar.

Voor Donja zoeken we daarom een huishouden met volwassenen, zonder andere dieren en zonder kinderen. Verder graag veel aandacht, niet te lang alleen thuis zijn en lekkere wandelingen. Want Donja mag dan wel 10 zijn, ze is absoluut nog niet bejaard! Jack Russels staan er om bekend dat ze heel vitaal behoorlijk oud kunnen worden. We denken daarom ook dat Donja nog mooie jaren in het verschiet heeft.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda