Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Donder en Bliksem

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Donder.

Donder en Bliksem zijn een broer en zus Bengaal x Britse Korthaar die samen op zoek zijn naar een nieuw huis. Ze zijn bijna 7 jaar en allebei al geholpen. Hun baasje kon ze niet langer houden omdat ze dan te vaak alleen thuis moesten zijn en dit duo kon dat niet waarderen (ze gingen dan echt kattekwaad uithalen!). 

Donder is de kater, chocolate, en een behoorlijk forse kat. Hij is aanhankelijk, gezellig, erg sociaal en graag buiten op pad. Hij jaagt wel... dus reken op een muis of vogeltje op de mat. Hij is nog erg speels en actief en een echt boefje. Hij kan goed overweg met zijn zus en sommige buurtkatten. Andere katten worden niet getolereerd! Kleine kinderen vindt hij niet leuk en erg spannend, oudere kinderen (vanaf een jaar of 10) is wel okee. Honden onbekend.

Bliksem is de poes, cypers, een ook flink aan de maat. Iets te dik zelfs. Ze is dan ook een stuk minder actief dan haar broer en ligt liever op de vensterbank in het zonnetje. Ook zij is erg aanhankelijk, lief en gezellig, al moet zij in het begin wel even de kat uit de boom kijken en wat meer verlegen. Oppakken is niet echt haar ding, liever komt ze uit zichzelf naar je toe. Kinderen vindt ze prima. Voor katten geldt hetzelfde als haar broer. Honden onbekend.

Voor beide katten geldt dat het grote katten zijn, en daarom ook een grotere kattenbak dan gemiddeld nodig hebben. In de gemiddeld bak met kap passen ze niet zo goed en dan is er de kans dat ze het buiten de bak gaan doen. Een grote open bak zou ook een goede optie zijn.

Het zou leuk zijn als broer en zus samen kunnen blijven. Ze doen niet heel veel met elkaar. Maar we zien nu in het asiel dat ze wel duidelijk steun zoeken bij elkaar. Ze vinden het hier nog heel spannend en zullen wel de tijd moeten krijgen om te wennen in een nieuw huis. Ook in hun nieuwe huis is het dan fijn als ze bij elkaar steun kunnen vinden. Ze zoeken een huis zonder katten, zonder honden, zonder kleine kindjes en met tuin/buitenmogelijkheid.Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. Dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. E-mails over dieren verwijzen we ook door naar ons telefoonnummer. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

Bliksem.

|Doorsturen