Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Djurre

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Djurre.

Djurre is een kleine kitten met een sneue start: hij is waarschijnlijk achtergelaten nadat hij ongewenst bleek. Samen met een heel groepje katten! Allemaal achtergelaten op een camping bij Leeuwarden. Gelukkig zijn er mensen geweest die zich het lot van deze katten aantrokken. Zo is Djurre ook bij ons binnengekomen, en nu klaar voor een echt huis!

Djurre is natuurlijk een stuk banger dan een ‘normale’ kat. Hij is niet in huis opgegroeid en kent het leven van een normale huiskat nog niet. Hij vindt ons ook nog erg eng en durft nog niet contact te maken met ons. Contact zal in de eerste weken echt van u moeten komen, zelf durft hij nog niet. Hij moet echt leren dat mensen hartstikke leuk zijn. Dat moet lukken door er veel aandacht aan te besteden en geduld met hem te hebben. Hij zou het beste bij een andere sociale (jonge) kat geplaatst kunnen worden. Dan krijgt hij het goede voorbeeld, en heeft hij wat steun op momenten dat hij het nog wel spannend vindt.

Een rustig huishouden is voor Djurre wel van belang. Een huis met honden en kinderen is waarschijnlijk nog veel te druk en daardoor veel te spannend.

 

Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda