Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor DJ

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: DJ, een kleine Jack Russell.

DJ is een kleine Jack Russel kruising reu van 13 of 14 jaar. Een senior. Maar zeker nog erg kwiek! Deze knappe jongen heeft al heel wat baasjes meegemaakt, en is dus nooit echt op de juiste plek terecht gekomen. Zelfs nu tijdens zijn pensioen zoekt hij weer naar nieuw huisje.

DJ is een energiek mannetje die nog lekker voor een wandeling kan. Hij loopt lekker mee en geniet van een wandeling. Hij is natuurlijk geen hond die nog uren op pad kan, maar kan wel een aantal keer per dag een fijne wandeling maken.

Hij is best heel leergierig nog, en je hebt zijn volle aandacht wanneer je wat lekkers bij je hebt. Dan doet hij echt goed zijn best om te luisteren. Als je met hem aan de slag gaat met trainen dan zie je hem concentreren.

Hij is graag bij je en een echt gezelschapshondje. DJ is niet graag alleen, dat kan hij ook niet goed. Dan sneuvelt er waarschijnlijk een kussen of kozijn… Hij zoekt echt iemand die alle tijd heeft voor hem en waar hij amper nog alleen hoeft te zijn. Dat verdient hij ook eigenlijk wel op deze leeftijd!

Voor zijn eigen mensen is DJ een prima hondje, en waarschijnlijk bouw je redelijk snel een band met hem op. Maar gedrag dat hij al 14 jaar heeft zal niet meer zo snel om te buigen zijn. Zo kan hij best behoorlijk zijn botje verdedigen, en kan hij naar onbekend bezoek ook fel zijn. Om een of andere reden moet hij niets van kinderen hebben en wil hij daar zeker niet mee samenwonen. Mocht u bezoek of kinderen op visite krijgen, zorg er dan voor dat DJ even apart zit en zich er niet mee hoeft te bemoeien.

DJ wil ook niet met katten samenwonen, daar gaat hij zelfs op deze leeftijd nog flink achteraan! Hoe hij met andere honden is, is nog wat onduidelijk.

Al met al is DJ een eigengereid hondje met een kleine gebruiksaanwijzing. Maar wel eentje die echt heel leuke kanten heeft en ontzettend graag zijn pensioen in een eigen huis wil doorbrengen.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda