Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Disco en Gertrude

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Disco en Gertrude.

Disco (bruin) en Gertrude (bruin, langhaar) zijn afzonderlijk van elkaar bij ons in de opvang gekomen. Disco is samen met zijn broertje bij ons binnengekomen, deze heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden. Gelukkig voor Disco kwam er een tijdje terug een leuke jongedame binnen, Gertrude, die nu gezellig samen met hem in een hokje zit!

In het begin vond Disco zijn nieuwe vriendinnetje wat spannend, maar inmiddels zijn het goede vrienden geworden en begint de liefde steeds meer te groeien. Ze zoeken nu dan ook samen een plekje waar ze hun nieuw gevonden geluk voort mogen zetten.
Beide konijnen zijn lief en nieuwsgierig, en zijn, vooral nu ze samen zitten, erg blij en vrolijk. Zodra je in de buurt van de ren komt staan ze beide voor het hek of zelfs omhoog met de pootjes tegen de tralies.

Over het algemeen moet Disco weer even wat meer zelfvertrouwen krijgen en vindt hij dingen sneller spannend, waar Gertrude heel relaxed en aanhankelijk is. Gelukkig is Disco al wat zelfverzekerder nu hij samen met Gertrude zit.

Gertrude is een (kruising) Angorakonijn. Deze moeten zeer regelmatig geborsteld worden en daarnaast ook nog eens regelmatig getrimd/bijgeknipt (u kunt er natuurlijk ook voor kiezen de vacht altijd lekker kort te knippen, voor u en konijn waarschijnlijk veel prettiger).

Vooral voor Gertrude zijn wij bij voorkeur op zoek naar een plekje waar ze lekker veel los 
in huis mag lopen. In een gemiddeld buitenverblijf is de vacht van Gertrude namelijk moeilijker te onderhouden, vanwege vuil en water in haar vacht.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda