Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Dia en Dio

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: twee leuke kruising husky’s.

Dio en Dia zijn twee poolhonden van ongeveer 9 jaar oud. Ze zijn op straat gevonden en ondanks vele zoekpogingen hebben we geen eigenaar kunnen achterhalen. Daarom gaan we nu verder met zoeken naar een nieuwe eigenaar.

Dio en Dia zijn ontzettende schatten, ontzettend lief, echte allemansvrienden, maar geen honden die uitblinken in gehoorzaamheid. Dio en Dia vinden het heerlijk om buiten te zijn, maar zijn geen honden om permanent buiten te blijven, daarvoor houden ze te veel van aandacht en kunnen heerlijk knuffelen.

Dio en Dia lopen lekker mee aan de lijn, maar het is niet echt vertrouwd om ze buiten los te laten. Op honden reageren ze wat wisselend. Is de andere hond ook pittig dan kunnen ze best even uitvallen. We weten niet zeker of ze bij katten kunnen, en raden dat niet aan. Mede vanwege een aantal fysieke problemen plaatsten we ze liever niet bij (kleinere) kinderen. Op dit moment is het belangrijk daarom hun beweging wat rustig te houden, maar op langere termijn kan het zijn dat ze pijnstilling nodig zullen hebben.

Verder zijn het echte poolhonden en kunnen ze huilen als de beste! Daarom zijn ze niet geschikt in een drukke woonwijk, maar zoeken ze een plekje waar ze niet snel overlast zullen veroorzaken.

Omdat Dio en Dia echt een koppeltje zijn gaan we eerst op zoek naar mensen die ze mogelijk allebei willen adopteren. Mocht u meer willen lezen over Dio en Dia kijkt u dan gerust even op onze site!


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda