Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Deba

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Deba.

Deba is een prachtige dame van ongeveer drie jaar oud. Ze is geboren in het buitenland en is mogelijk een kruising herder met husky. Deba is wegens ziekte van haar vorige eigenaar bij ons terecht gekomen. Deba is nog niet zo lang bij ons, maar we merken dat zij de kennel niet zo fijn vindt. Daarom hopen we snel een nieuw huisje voor haar te vinden.

Deba is een lieve hond, een allemansvriend! Ze vindt iedereen lief en aardig en is gek op aandacht. Ze schijnt in haar vorige huishouden ook goed geweest te zijn met kinderen. Dat hebben we hier zelf nog niet kunnen testen, maar gezien haar vriendelijke karakter zou dat prima kunnen.

Deze meid heeft de grootte van een herder, maar… ze is een beetje te dik! Ze zou zeker wat pondjes mogen verliezen. Dat mag geregeld worden door niet te veel snoepjes te geven, wat meer te bewegen en haar uit te dagen met leuke activiteiten. Ook haar vacht verdient wat extra aandacht. Momenteel heeft Deba een aantal klitten. Haar vacht zal regelmatig geborsteld moeten worden.

Deba vindt het leuk om naar buiten te gaan en loopt voor een koekje keurig mee aan de lijn. Ze trekt eigenlijk niet en loopt vrolijk en braaf mee.

Deba kan prima even alleen thuis kan zijn. Bij haar vorige eigenaar was ze af en toe een paar uurtjes alleen thuis, dat ging prima. Ze ligt lekker te soezen in haar mandje en maakt zich niet druk. Bezoek dat op eigen terrein komt wordt wel even aangekondigd door Deba.

Volgens haar vorige eigenaar kan Deba prima overweg met andere honden. Katten, daar gaat ze echter achteraan. We zoeken dan ook een plekje zonder katten! Ook andere, opjaagbare dieren zijn niet aan te raden (denk aan 
loslopende kippen, konijnen, etc.)

Deze leuke vriendelijke dame zoekt gewoon een fijn huisje waar ze lekker uitgedaagd wordt, een warme zachte mand heeft en waar ze heel veel knuffels en aandacht krijgt! Deba kent een aantal commando’s, maar het is aan te raden dit nog verder op te bouwen. Ze is namelijk een slimme meid die op de goede manier uitgedaagd moet worden. Ze kent het begin van clickertraining en voor een koekje doet ze heel veel!

Een tuin zal zeker gewaardeerd worden door haar! In de zomer lekker in het zonnetje liggen en opwarmen zal voor haar heerlijk zijn. Een flat is niet onze eerste keuze voor haar. Ze is best groot en is daarom geen hond om trappen te lopen.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda