Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor de zusjes Joy en Luna

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: de zusjes Joy en Luna.

Joy en Luna zijn samen bij ons binnengekomen vanwege persoonlijke omstandigheden van hun eigenaar. Ze hopen via ons een nieuw plekje te vinden, wat hopelijk voor hun niet lang hoeft te duren.

Het is goed aan de zusjes te merken dat een plekje in huis toch wel iets anders is dan bij ons in de opvang. In het begin vooral waren ze erg op zich zelf; nu ze wat langer bij ons zijn zien we ze opbloeien. Als je tegen ze begint te praten of hun naam roept kijken ze nieuwsgierig wat je komt doen.

Joy (schildpad poes) draait normaliter als eerste bij en geniet dan volop van aandacht en aaien. Ze zal in nieuwe situaties even de kat uit de boom kijken, maar zal daarna een hele lieve en aanhankelijke huisgenoot zijn. Als ze je kent dan haalt ze alles uit de kast om je kopjes te geven.

Luna (zwarte poes) heeft meer tijd nodig om te wennen. Daarna wil zij ook graag aangehaald worden. Gaat het toch ietsje te snel voor haar dan kruipt ze weg of achter Joy. Luna is een heel lieve poes, maar met een klein deukje in haar zelfvertrouwen.

Ze zijn wel echte diva’s die graag verwend worden met eten en aandacht, na een korte wenperiode. We zien dat Luna echt steun zoekt bij Joy en we plaatsen ze uitsluitend als duo.

De zusjes zouden graag bij hun nieuwe eigenaar(s) naar buiten willen; ze zijn gewend aan een kattenluikje. Joy en Luna zijn opgegroeid met drukke honden en kunnen heel goed met sociale honden. Ze zitten momenteel met een andere kat in de kamer, ze hebben niks met haar of tegen haar.
Als u een plekje heeft voor deze twee divaatjes waar ze op hun eigen tempo mogen wennen en naar buiten kunnen, neem dan telefonisch contact met ons op voor kennismakingsgesprek.


 Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda