Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Daario

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Daario. 

Daario is een kleiner middenslag konijn, waarvan we vermoeden dat hij van middelbare leeftijd is. Hoe oud hij precies is weten we helaas niet omdat hij gevonden is.

Toen Daario gevonden werd was zijn vacht er vrij slecht aan toe, hij is hierdoor grotendeels geschoren en nu weer klitvrij! Wel geeft dit aan dat langhaarkonijnen niet geschikt voor iedereen zijn; de vacht vraagt veel onderhoud. Een aantal keer per week borstelen en regelmatig trimmen is echt noodzakelijk. Ook qua huisvesting betekent dit dat ze niet te nat en vies mogen worden, een plekje bij iemand in huis is daarom het meest geschikt.

Qua karakter is Daario echter heel makkelijk, hij is erg bescheiden en relaxed. Hij geniet van aandacht en gaat er echt voor zitten om aangehaald te worden. We denken dat als Daario gezelschap krijgt van een leuk vriendinnetje (hij moet dan eerst wel nog gecastreerd worden, hier wordt binnenkort nog een afspraak voor gemaakt), hij een erg makkelijk, leuk en tevreden konijn zal blijken. Omdat hij zo zachtaardig is kan hij waarschijnlijk ook goed overweg met kinderen, hoewel hij heel drukke of jongere kinderen misschien wat minder leuk vindt.


Heeft u interesse  in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda