Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Cesar

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Cesar, een leuke oudere heer.

Cesar heeft waarschijnlijk een tijd op straat geleefd: hij was mager en hongerig toen hij binnenkwam. En volgens mensen in de buurt liep hij er al weken, te schooien om eten. Hij zag er ook wat ‘scruffy’ uit en was hier meteen gek op onze brokjes. Wel een aandachtspuntje, want zijn maag-darmsysteem heeft waarschijnlijk een optater gehad van dat straatleven (en werkelijk alles eten wat maar leek op eten) waardoor hij makkelijk aan de diarree raakt. Hij zit hier nu aan de Gastro Intestinal brokjes, en daar doet meneer het heel goed op. We raden dan ook aan om hem aan die brokjes te houden. En schrik niet van diarree de eerste dagen na verhuizing; zo’n verandering in zijn leven kan zich even manifesteren in dunne ontlasting.

Cesar is een actieve kat die in huis ook best aanwezig zal kunnen zijn. Geen gezapige oude senior die alleen maar ligt te slapen, maar een actieve oudere vent die nog best een avontuurtje in zich heeft. Hij zou het heel fijn vinden als hij naar buiten kan in een veilige omgeving. Enne… zorg ervoor dat je je broodjes, beleg, vlees, zuivel, etc. een beetje in de gaten houdt. Cesar is er namelijk als de kippen bij als er wat te snaaien valt! Dat is een trekje dat je moet kunnen waarderen – kun je dat niet dan wordt het al snel een irritatiepuntje.

Verder is Cesar gewoon een heel vriendelijke kat die vooraan staat voor een aai en een knuffel. En ook hij heeft ook zijn rustige en slaperige momentjes waar hij heerlijk kan liggen tukken in een warm mandje. Wegens zijn dieetvoer heeft hij hier nog niet bij andere katten gezeten en 
we weten niet of hij het leuker vindt als enige kat, of juist gezelschap zou waarderen. Ook weten we niet of hij echt bij honden kan.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda