Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Bugs

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week is dat Bugs, een lief maar nog iets onzeker konijn.

Bugs is een leuk, wat kleiner mannetjeskonijn (kleine middelmaat) met mooie lange haren rond de kop en de flank. Hij vindt geaaid worden lekker, maar is niet de stoerste. Bij een rustige benadering vindt hij het allemaal prima, maar als je te snel gaat zal hij ervandoor gaan. In het begin zal Bugs dan ook even de tijd nodig hebben om aan zijn verzorgers en omgeving te wennen. We denken dat hij, als hij eenmaal gewend is, wel een heel leuk en aanhankelijk konijn zal zijn. Hij is in ieder geval vrolijk genoeg en houdt wel van een lekker hapje, dus hij kan vast nog erg veel leren.

Aangezien konijnen sociale dieren zijn plaatsen we Bugs alleen als hij gezelschap krijgt van een ander konijn, in dit geval een leuk vrouwtje. Verder zijn konijnen actieve, intelligente dieren. We zoeken voor hem dan ook iemand die een ruime ren en enige uitdaging (in de vorm van verrijking in de ren) kan bieden, of iemand met een ruim verblijf in huis waarbij hij lekker los in huis mag. Bugs zit nu binnen gehuisvest en zijn vacht is niet winterklaar is. Hij zal dus waarschijnlijk pas volgend voorjaar naar buiten toe kunnen. Op 7 januari gaat Bugs naar de dierenarts voor castratie, vanaf 21 januari kan hij dan gekoppeld worden aan een vrouwtje. Tot die tijd kan hij al wel gereserveerd worden.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda