Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Boghy

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Boghy.

Boghy is een Mechelse Herder x Rottweiler mix van 2 jaar jong. Qua uiterlijk heeft hij duidelijk de meeste genen van de herderkant meegekregen! En ook in zijn karakter zien we meer herder dan Rottweiler naar buiten komen. Deze jongeman is afgestaan omdat hij samen met zijn broer was overgenomen, maar toch te sterk bleek. Ook boterde het niet meer zo lekker tussen de broers nu ze ouder werden.
Boghy is een pracht van een kerel en volgens zijn laatste eigenaar ook heel lief. Hij knuffelde graag met zijn baasje en was een trouwe en vriendelijke huisgenoot. Boghy heeft al een basisopvoeding achter de rug en kent de basiscommando’s. Dat hij dat kan laat hij ook graag zien aan je! Zeker wanneer daar wat lekkers tegenover staat. We denken dat Boghy nog ontzettend veel kan leren, want er zit een ontzettend slim koppie op!
Bezoek was altijd welkom in Boghy zijn ogen. Met mensen is hij altijd vriendelijk en enthousiast geweest. Buiten kon hij prima los op plekken waar dat vertrouwd was. Hij luisterde dan goed en heeft nooit een aanvaring met iemand gehad.
Deze jongen is in de kracht van zijn leven en dat is te merken. Eenmaal buiten wil hij alles! Naar de boom, naar dat struikje, over het veld, door de bosjes, over het hek! Zijn energie loopt momenteel over. Maar dat komt ook omdat hij nu in de opvang zit en het hier heel erg spannend vindt. Boghy is namelijk een energieke en atletische hond die ook wat beweging nodig heeft. Hij is geen hond voor 3x per dag een blokje om, hij wil graag een uitdaging in zijn leven.
Boghy heeft dus 2 jaar met zijn broer geleefd en is nu voor het eerst alleen. Hij kreeg te vaak mot met zijn broer, en ook naar andere honden begonnen ze samen meer uit te vallen aan de lijn. Dit is echter prima om te buigen via positieve training. Maar Boghy zal mogelijk wel moeite hebben om samen te wonen met een andere reu. Katten wil hij niet mee samenwonen! Daar is hij niet vertrouwd mee.
Boghy is verder goed zindelijk in huis, kan prima mee in de auto en braaf in huis. Hij kon ook eventjes alleen thuis zijn in huis, maar dat was toen natuurlijk wel met zijn broer samen. Er is een goede kans dat er een aantal dingen wel weer opnieuw aangeleerd moeten worden nu hij geen broer meer om zich heen heeft.
We zijn momenteel veel met Boghy aan het trainen en hij vindt het prachtig! Hij doet ontzettend goed zijn best en is erg leergierig. Wandelen gaat al heel goed zonder trekken als hij aan de gentle leader loopt. En we zien zijn aanhankelijke aard weer boven komen. Hij is een schat van een hond die heel graag bij je is. Steek wat tijd in hem, en je krijgt er een gouden hond voor terug!


 Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda