Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Bobby

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Boddy.

Dit is Bobby, een stabij-labrador mix van 5 maanden jong. Een jonge pup zonder basis, dus wel nog een aardig werkje voor de nieuwe eigenaar! Bobby is op zoek naar een ervaren hondenbaasje die al eerder getraind heeft met honden. Iemand die met engelengeduld en een zachte hand deze pup klaar kan stomen voor zijn verdere leven!

Bobby is een prachtig jong hondje met zacht glanzend haar. Hij is het resultaat van een kruising met een Friese stabij (de moeder) en een labrador (de vader). En bij een kruising weet je nooit precies wat je krijgt! We zijn ook benieuwd naar hoe hij uit zal groeien.

Deze jonge jongen is inmiddels 5 maanden oud, maar hij heeft eigenlijk nog niks geleerd… Dat is jammer, want op deze leeftijd zou hij al een stuk verder kunnen zijn in zijn opvoeding. Helaas waren zijn baasjes niet in de mogelijkheid om hem dat te geven. Hij is nog nooit op cursus geweest. Commando’s kent hij dus nog niet. Maar ook basisgedrag in huis moet nog aangeleerd worden. Zo is Bobby nog niet zindelijk, kan hij niet alleen thuis zijn en trekt nog aan de riem.

Omdat hij nog nergens in begeleid is weet hij ook niet goed wat hij met zijn energie aan moet. Alles is daarom een afleiding voor hem: een bewegend blaadje, andere honden, een kat, iemand die van de bank opstaat. Hij lijkt een beetje ADHD-achtig… Daarom is hij wel een handvol om in huis te hebben. Door al de afleiding die hij buiten tegenkomt vergeet hij ook om te poepen en plassen, en doet het pas als hij weer thuis is. Achter huis, of binnen! De kunst wordt om deze jonge energieke pup met nog nul concentratievermogen rust aan te gaan leren. Veel belangrijker nu dan ‘zit’ of ‘af’. Zonder rust valt dit nog niet te trainen. We zoeken daarom een huis met een afgezette tuin, zodat de zindelijkheidstraining daar kan beginnen. Wandelen is prima voor hem, maar nog niet voor poepen en plassen. Begin daar mee in de tuin, waar hij veel minder afgeleid zal zijn dan op een wandeling.

Ook om zijn verlatingsangst aan te pakken zal rust een sleutelwoord zijn. Pak dit helemaal vanaf het begin aan. En ga er van uit dat Bobby de komende maanden nog niet een paar uur alleen thuis kan zijn. De eerste weken misschien nog niet eens een half uurtje! Zijn eigenaar sliep’s nachts bij hem, omdat hij het ook ’s nachts te eng vond om alleen te slapen. Het zou daarom fijn zijn als hij bij zijn nieuwe eigenaar kan starten op de slaapkamer. De bench heeft hij niet goed aangeleerd en daarin kan hij niet alleen gelaten worden.

Het zal voor hem het fijnst zijn als hij de eerste weken een klein wereldje heeft waar hij rust kan vinden en waar zijn opvoeding een aantal stappen kan maken.

Bobby heeft veel aandachtspunten, maar… hij is ook gewoon ontzettend lief en leuk! Eigenlijk ook een heel sociaal hondje dat iedereen leuk vindt. Deze kan echt opgroeien tot allemansvriend. Hij vindt mensen fantastisch en geniet van aandacht en knuffels. Bobby is hartstikke speels en gek op ballen. Ook knuffels en kauwspeeltjes vindt hij 
prachtig. Dat is fijn, want het liefst zet hij zijn puppygebitje overal in.

Een afgesloten tuin zal voor Bobby de hemel op aarde zijn. Hij vindt het prachtig om te racen in de tuin, lekker met geurtjes bezig te zijn en te spelen in het gras. Een tuin is dus een vereiste, niet alleen voor de zindelijkheidstraining, maar ook voor de lol!

Bobby lijkt heel sociaal met andere honden. Wel is hij nog erg grenzeloos en duikt hij op alle honden die hij tegenkomt. Niet elke hond is daarvan gediend; leer hem hoe hij dat beter en beleefder kan doen.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda