Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Bini en Mynthe

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Bini en Mynthe, twee leuke, grote konijnen.

Mynthe (wit/zwart) en Bini (bruin) zijn twee leuke, grotere konijnen die afzonderlijk van elkaar bij ons in de opvang gekomen zijn. Mynthe is samen met een ander volwassen vrouwtje en een aantal jongen bij ons binnengekomen en Bini samen met zijn broer. Allebei zijn ze op straat gevonden.

Beide konijnen zijn lief en nieuwsgierig, en zijn, vooral nu ze samen zitten, erg blij en vrolijk. Zodra je in de buurt van de ren komt staan ze beide voor het hek of zelfs omhoog met de pootjes tegen de tralies. Over het algemeen moet Mynthe weer even wat meer zelfvertrouwen krijgen en vindt ze dingen sneller spannend, waar Bini heel relaxt en 
aanhankelijk is. Gelukkig is Mynthe ook al wat zelfverzekerder nu ze samen met Bini zit.

Omdat Mynthe soms iets onzeker kan zijn denken we niet dat dit koppel erg geschikt is voor (jongere) kinderen, wat oudere kinderen kan natuurlijk wel.

Voor Bini en Mynthe zoeken we iemand die ze voldoende ruimte kan bieden, aangezien ze beide vrij groot zijn. Daarnaast zou het leuk zijn als ze wat speelgoed en andere afleiding in de ren krijgen. Ook los in huis is natuurlijk een goede optie, hier in de ren lijken ze vrij zindelijk (mogelijk moet dit nog iets verder getraind worden). We plaatsen Bini en Mynthe alleen samen als koppel.

Verder is het goed om er rekening mee te houden dat de konijnen in onze opvang binnen gehuisvest worden, ze kunnen dan voorlopig ook nog niet naar buiten toe!


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda