Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Billy

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week Billy, een stoer ogende maar erg lieve staffordreu.

Billy is een prachtige Stafford reu van 6 jaar oud. Billy is een vrolijke noot in huis. Altijd in voor een wandeling of andere activiteit. Mensen vindt hij erg leuk en iedereen wordt enthousiast begroet. Bij binnenkomst van bezoek kan hij even druk worden, maar na een korte begroeting zakt dat ook weer af. Hij is verder rustig en keurig in huis. Hij kan eventjes alleen thuis zijn, en dan gewoon los in de woonkamer. Hij blaft of sloopt niet.

Billy is graag op stap, hij vindt het heerlijk om mee te gaan wandelen. Wat hij nog heerlijker vindt is zwemmen! Ook is hij graag in de tuin. Maar houd hem in de gaten, als hij daar alleen is en u bent niet thuis, dan zoekt hij een plekje om uit te breken en… in de dichtstbijzijnde sloot te duiken!

Hij is een vriendelijke en aanhankelijk hond. Hij is graag bij je en houdt van aandacht. Hij vond het heerlijk om naast de baas op de bank in slaap te vallen. Verder is hij speels en blij.

Billy heeft gewoond in een gezin met kinderen maar dat ging niet goed. Billy houdt namelijk ontzettend van eten en zijn voer en staat het absoluut niet toe dat kinderen daarbij in de buurt komen. Managen kan natuurlijk, maar een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker met kinderen. Vandaar dat we hem absoluut niet bij kinderen plaatsen, pas vanaf een leeftijd van 16 jaar.

Billy woont het liefst in een huishouden zonder andere dieren. Billy heeft het niet op honden en dat is ook de reden dat hij altijd alleen aan de riem uitgelaten werd, nooit los. Dat is niet vertrouwd. Maar in een fijne afgezette tuin kan hij zich ook heerlijk uitleven. Maak daarbij de wandeling leuk met zoekspelletjes en veel mogelijkheden tot snuffelen, en Billy voelt helemaal niet de noodzaak om los te lopen.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen