Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Beppe Durkje

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Beppe Durkje.

Beppe Durkje is een dame op leeftijd, maar dat zegt natuurlijk niet dat ze niet jong van geest is. Ze is soms wat strammer dan de gemiddelde kat in het asiel, maar dat maakt haar niet minder leuk! En haar gehoor is wat minder geworden.

Ze is een superlieve en aanhankelijke poes die gek is op aandacht. Ze vindt mensen erg leuk en komt meteen bij je kijken, als ze door heeft dat je er bent, ze is namelijk slechthorend! Ze houdt van een kroel en een knuffel en is duidelijk blij dat ze niet meer op straat loopt. Hier geniet ze van zachte mandjes, warme nachten en goed voer. Deze dame verdient een fijn pensioen zodat ze het luizenleven kan leiden zoals dat hoort bij een kat. Vanwege haar gehoor is een ommetje in buurt niet aan te raden. Een beschut plekje op balkon/terras waar ze bijvoorbeeld van het zonnetje kan genieten, zal ze waarschijnlijk heel erg kunnen waarderen. Ze zoekt een plekje waar alle liefde en aandacht voor haar is voor een fijn pensioen.

Ze heeft een klein medisch rugzakje, bij binnenkomst was ze mager en wat uitgedroogd. We hebben haar lekker verwend met natvoer en brokjes. Omdat ze al op leeftijd is hebben we voor de zekerheid een bloedonderzoek gedaan. Hieruit kwam naar voren dat ze een licht verhoogde schildklierwaarde had en verminderde nierfunctie. Ze krijgt hier nu medicatie voor en daar doet ze het gelukkig goed op.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

amkarsten

2023-03-18 20:19:32

Deze zwervende lieve poes werd opgevangen en bijgevoerd aan de J.R. Thorbeckestraat in het Oosterpark en werd al gemist. Bij geen interesse kunnen wij hem misschien in huis nemen.

m.gr.

amkarsten

BuienradarAgenda